Trimite-ne o cerere

Trimite

Pregătire profesională și locuri de muncă la Hotel Caro prin învățământul dual 

Distribuie pe
Publicat în: 07 Octombrie 2019 Locație: Hotel Caro

Când vorbim despre forţa de muncă în industria hotelieră din România Caro Hotel îşi aduce aportul o dată în plus, fiind unul dintre promotorii învăţământului dual. Astfel avem veşti bune pentru cei care vor să descopere noi oportunităţi în vasta industrie a ospitalităţii.

La Caro, micii profesioniști ai viitorului pot învăța secretele din spatele funcționării unei unităţi hoteliere, al locurilor de muncă din cadrul acesteia unde își pot dezvolta abilitățile profesionale de la o vârstă fragedă. Lucrând cu unii dintre cei mai buni profesioniști ai industriei (mulți cu peste 15 ani de experiență), vor căpăta încrederea și abilitățile necesare pentru a urma o carieră în acest domeniu. 

 

Ce este învățământul dual?

Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic cu următoarele caracteristici specifice: 

a) este organizat la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică; 

b) asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică, prin pregătirea practică organizată în răspunderea principală a operatorilor economici; 

c) operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, ofera bursă cel putin la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor; 

d) facilitează implicarea operatorilor economici în mecanismele decizionale la nivelul unităţii de învăţământ partenere.

 

Învățământul dual se adresează absolvenților clasei a 8-a, pe o durată de cel puțin 3 ani.

Instruirea practică și pregătirea de specialitate a copiilor pot contribui semnificativ la crearea de noi generații de hotelieri care să ducă mai departe profesionalismul, deja consacrat în această industrie.

Prin acordarea acestor burse, hotel Caro creaza o situație de genul win-win prin folosirea oportunității de a ocupa locurile de muncă vacante din hotel și, în același timp, prin sprijinirea copiilor în dezvoltarea carierei și obținerea unei calificări recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale. 

 

Câte burse a oferit Hotel Caro, prin programul de învățământ dual?

 

Pentru că implicarea noastră în piața locurilor de muncă este o misiune continuă, iar acesta este primul an în care s-au format clase de învățământ dual în industria hotelieră, am oferit 9 burse, pe următoarele specializări - 3 posturi de bucătar, 3 posturi de ospătar, 3 posturi de lucrători hotelieri (cameriste).

Bursa oferită pentru aceste specializari este de 400 de lei pe lună (pe langa cei 200 lei oferiți ca bursă de către stat), alături de o serie de beneficii

 • Asigurarea unei mese/zi pe perioada practicii;
 • Examinări de medicină a muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiului de pregătire practică (în funcție de domeniul de activitate)i;
 • Asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente, daune sau vătămări corporale generate în timpul practiciii;
 • Echipament de lucru;
 • Premii pentru stimularea performanței/bursă de merit - 200 lei/ lună (timp de 6 luni, în funcție de rezultatele obținute la învățătură și modulele practice).

Pentru a putea obține bursa lunară, copiii trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

 1. să nu! aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate pe semestru
 2. să aibă 100% medii de promovare, fără corigențe
 3. să aibă minim nota 6 la modulele de specialitate 
 4. să aibă media 10 la purtare, fără abateri disciplinare. 

 

De asemenea se poate obține o bursă suplimentară, de merit (premii pentru stimularea performanței), în valoare de 200 de lei, pentru care este necesară îndeplinirea următoarelor criterii: 

 

 • să aibă cel mult 5 de absențe nemotivate pe semestru 
 • să aibă media generală pe semestrul I minim 8,00
 • să aibă minim nota 9,00 la modulele de specialitate 
 • să aibă media 10,00 la purtare, fără abateri disciplinare

 

Copiii bursieri vor avea:

 • primul an de studii 20% din timp (5 săptămâni de practică comasată și o zi la 2 săptămâni) practică
 • anul doi de școală să aibă 60% din timp alocat practicii (9 săptămâni de practică)
 • anul trei 72% din timp (15 săptămâni de practică). 

Dupa terminarea celor trei ani de studii, elevii absolvenți vor avea diplome de calificare în domeniul ales (Bucătar, Ospătar, Lucrător hotelier) și vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul hotelului.

 

Șansa oferită de Hotel Caro școlarilor poate rezulta în creșterea interesului acestora pentru industria hotelieră, dezvoltarea încrederii în sine, a unor abilități profesionale utile pe viitor și creșterea interesului pentru un loc de muncă de viitor. 


Pentru cei interesați, nu ezitați să ne contactati pentru a afla mai multe detalii.

Alte oferte

Terasa La Hamace te invită la relaxare
Terasa La Hamace te invită la relaxare

Perioada: 01 Iulie 2020 - 15 Octombrie 2021

Terasa La Hamace te invită să te așezi retras, la umbra copacilor impunători, fie că vrei să te ralaxezi citind o carte, fie că îți dorești să stai în liniște cu gândurile tale.

Află mai mult

1 Mai Muncitoresc la CARO: De la Fabrica de Glucoză la industrial chic
1 Mai Muncitoresc la CARO: De la Fabrica de Glucoză la industrial chic

Perioada: 01 Mai 2020 - 01 Mai 2022

Locație: CARO

Am săpat puțin în arhivele noastre, în istoria Fabricii Naționale de Glucoză - clădirea care a stat la baza construcției Hotelului CARO - și am scos la iveală câte ceva despre povestea clădirii și a locului, și despre cum a ajuns de la Fabrica&

Află mai mult

calitate aer
Investim în calitatea aerului din București

Perioada: 24 Aprilie 2020 - 29 Aprilie 2022

Locație: Hotel CARO

Întreținerea unei suprafețe de spațiu verde cât mai generoase a fost una dintre primele și cele mai importante alegeri pe care le-am făcut în dezvoltarea proiectului CARO. 

Află mai mult

rezervă cameră
Tot ce e nou pe domeniul Caro direct la tine pe e-mail. Abonează-te acum!
Mă abonez
Avantaje la rezervări directe

Rezervă-ți camera pe site-ul nostru! Ai cel mai mic tarif garantat și bonusuri incluse.

Află mai mult
Awards
Social
Telefon +40-21-208 61 00
Fax +40-21-208 61 20
Adresă Bd. Barbu Văcărescu 164A, Sector 2, București, 020285