Trimite-ne o cerere

Trimite

Crăciunul copiilor: bucuria de a face bine

Distribuie pe
Data: 12 Decembrie 2017 Locație: Hotel Caro

Forfotă mare în jur, câteva colinde pe fundal și multe cadouri sub bradul împodobit... Așa arată ultimele pregătiri pentru Crăciunul copiilor din centrele de plasament - un eveniment pe care îl găzduim alături de Asociația T.I.B.E.R.I.U.S., dar și o ocazie de a descoperi darurile care contează cu adevărat: un zâmbet, o încurajare, un sfat, un mulțumesc spus din inimă. Toate acestea ne bucură și ne fac să ne întoarcem în aceste zile la poveștile de Crăciun.

POVESTEA SANIEI LUI MOȘ CRĂCIUN

Se spune că, în vremuri îndepărtate, trăia un meșter bătrân care făcea cele mai frumoase jucării pentru copiii din orășelul său. Oamenii nu erau bogați, iar bătrânul își vindea jucăriile pe nimic. Într-o zi, chiar în Ajunul Crăciunului, întorcându-se de la târg, meșterul văzu la fereastra unei case trei copii sărmani, care plângeau după o jucărie. Își doreau un soldățel de plumb. Bătrânul știa că nu mai avea nicio jucărie, însă, când se uită în sac, descoperi chiar un soldățel de plumb și-l dărui copiilor.

Pe drum, bătrânul se gândea că ar oferi fiecărui copil câte o jucărie, dacă ar putea. Tot mergând, văzu în zăpadă un pui de căprioară rănit la un picior. Bătrânul se repezi să-i lege rana. Atunci, un glas de copil îi mulțumi și-i spuse că dorința sa se va împlini. Ca din pământ, apăru o sanie fermecată trasă de niște reni minunați. Hainele meșterului se schimbară în unele neobișnuite, de culoare roșie. Sania se înălță la cer și-l purtă pe bătrân spre un ținut înzăpezit. Aici se trezi într-o căsuță plină de pitici îndemânatici, pe care îi învăță să facă jucării.

A doua zi, toți copiii au găsit sub brad câte o jucărie, semn că dorința bătrânului meșter se îndeplinise. Iar numele său a rămas Moș Crăciun, după sărbătoarea pe care o așteptăm cu toții în fiecare an, cu nerăbdare.

Crăciun dedicat copiilor instituționalizați

“Crăciunul din suflet dă atmosfera de sărbătoare.”  W.T. Ellis

STELUȚE PENTRU ÎNGERI

Ce ziceti de principiul ,,Împarți o bucurie, primești o bucurie"? În decembrie, plăcerea de a dărui este acasă la Caro, într-un loc care crede în magia sărbătorilor de iarnă!

Tiberiu e voluntar. De ani de zile, găsește sponsori și împarte bucurie de sărbători. De-a lungul timpului a învățat că pentru unii copii nu a venit niciodată Moșul și a ales să le împartă cadouri și zâmbete. Pe copiii din centrele de plasament i-am primit cu un brad împodobit, colinde de care nu ne săturăm niciodată, cadouri de la Moș Crăciun și spiridușii lui, dar și un spectacol- surpriză oferit de personajele colorate din Gașca Zurli. Au venit la întâlnire Zâna Bună, Zdrăngănel, Bucătărașul, Clopoțel, Măturica și, bineînțeles, Fetița Zurli.

Zurli

Știm că bucuria de a face bine e mai mare împreună cu cei mici - iar ocazia de a-i primi pe copii cu ocazia Crăciunului ne-a adus aminte de acest lucru. 

Evenimentul organizat de Asociația T.I.B.E.R.I.U.S a fost susținut și de SCS, Zurli, fundația Christian Hope.

Urmează să planifici un eveniment pentru copii? De ce să nu lași detaliile de organizare pe mâini bune? Trimite-ne cererea ta și de restul ne ocupăm noi!

 

Trimite o cerere

Alte evenimente

Freak Show
Freak Show

Perioada: 20 August 2020 - 20 August 2020

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr., în regia și interpretarea sa, „Freak Show” este un one-man-show unic în România. Cei prezenți vor avea ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se tran

Află mai mult

Klimt & Schiele – Eros și Psyche
Klimt & Schiele – Eros și Psyche

Perioada: 19 August 2020 - 19 August 2020

Locație: La Hamace

 

 

Klimt & Schiele – Eros și Psyche – scandaluri, vise și obsesii în epoca de aur a Vienei. Documentarul povestește acest sezon extraordinar: un moment magic pentru artă, literatură și muzică, în care circulă no

Află mai mult

Totul despre femei
Totul despre femei

Perioada: 27 August 2020 - 27 August 2020

Locație: La Hamace

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină. Uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist.
Acest diamant este Femeia – mamă, iubită,

Află mai mult

rezervă cameră
Tot ce e nou pe domeniul Caro direct la tine pe e-mail. Abonează-te acum!
Mă abonez
Avantaje la rezervări directe

Rezervă-ți camera pe site-ul nostru! Ai cel mai mic tarif garantat și bonusuri incluse.

Află mai mult
Awards
Social
Telefon +40-21-208 61 00
Fax +40-21-208 61 01
Adresă Bd. Barbu Văcărescu 164A, Sector 2, București, 020285